Unapređenje regulative, devizna kontrola i menjački poslovi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2018, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unapređenje regulative, devizna kontrola i menjački poslovi

Od 1. januara 2019. počinje primena Zakona o finansijskom obezbeđenju, kao i Zakona o izmenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju, najavljeno je iz Narodne banke Srbije (NBS).

Zakon o finansijskom obezbeđenju je donet u junu 2018. godine i njime se uređuju ugovori o finansijskom obezbeđenju i realizacija finansijskog kolaterala - novca, finansijskih instrumenata i kreditnih potraživanja radi obezbeđenja izvršavanja obaveza kvalifikovanih učesnika na finansijskom tržištu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Reč je o bankama, investicionim fondovima, zatim, tiče se brokersko-dilerskih društava, društava za osiguranje, platnih institucija i drugih.

Novine su donete i u Zakonu o deviznom poslovanju koji je donet u aprilu 2018. godine, a predviđeno je da Narodna banka Srbije od 1. januara 2019. preuzima od Poreske uprave nadležnosti koje se odnose na kontrolu deviznog poslovanja rezidenata i nerezidenata i menjačkih poslova kao i deo zaposlenih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.