Unapređenje organizacije manifestacije Besmrtni puk

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2019, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unapređenje organizacije manifestacije "Besmrtni puk"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević potpisao je danas Memorandum o saradnji sa Međunarodnim centrom za očuvanje i istraživanje kulturno - istorijskog nasleđa Istočne Evrope "Memorijal".

Prioritet će biti unapređenje organizacije godišnjih šetnji u okviru obeležavanja godišnjica i značajnih datuma u periodu Drugog svetskog rata, sa posebnim akcentom na organizaciju manifestacije "Besmrtni puk", saopšteno je iz ministarstva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Đorđević je istakao da su istorija Srbije i Rusije tesno povezane i da ona ne sme nikada da se zaboravi, već da se prenosi na buduće generacije.

On je naglasio da su Srbija i Rusija bratske zemlje koje imaju odličnu saradnju i kontinuirani dijalog na svim nivoima, a tome svedoči više od 180 godina dobrih diplomatskih odnosa.

"Učešće ruskih trupa i veliki broj položenih života za vreme Drugog svetskog rata Srbija nikada neće zaboraviti, a to je pokazao i predsednik Aleksandar Vučić, koji je na poziv predsednika Vladimira Putina učestvovao u šetnji 'Besmrtnog puka' u Moskvi prošle godine, organizovane povodom Dana pobede nad fašizmom", rekao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, učestvovanjem u organizaciji i realizaciji konferencije u okviru promocije međunarodne šetnje "Besmrtni puk" dodatno će se unaprediti učestvovanje u aktivnostima koje su povezane sa istorijskim događajima dve bratske zemlje, kao i očuvanju sećanja na učesnike i žrtve Drugog svetskog rata.

"Potpisivanjem ovog Memoranduma želimo da dodatno afirmišemo principe rodoljublja, antifašizma, razumevanja i saradnje i pokažemo visoki stepen društvene odgovornosti, istovremeno čuvajući sećanje na stradale tokom svih oružanih sukoba i obezbeđujući dostojanstveno mesto u društvu za njihove potomke", rekao je ministar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Djordjević potpisao Memorandum o saradnji sa Medjunarodnim centrom za očuvanje istorijskog ...

Izvor: Beta, 19.Mar.2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević danas je potpisao Memorandum o saradnji sa Medjunarodnim centrom za očuvanje i istraživanje kulturno-istorijskog nasledja Istočne Evrope "Memorijal", kako bi se unapredila organizacija godišnjih šetnji prilikom...

Nastavak na Beta...

Unapređenje saradnje Srbije i Kube

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2019, 11:02

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa ambasadorom Kube Gustavom Tristom del Todom o sprovođenju Memoranduma o saradnji u oblasti rada i socijalne politike između dva resorna ministarstva, potpisanog prošle godine prilikom službene posete...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.