Umro srpski Deda Mraz

Izvor: Mondo, 05.Okt.2018, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro srpski Deda Mraz

Franko Ferenc (81) iz Čoke najpoznatiji Deda Mraz u Srbiji preminuo je u subotu u rodnom kraju.

Foto: MONDO portal, Marko Čavić

Ferenc je punih 40 godina uveseljavao decu u malom mestu na severu Banata.

Pričao je tako uverljivo priče za decu da su u njih verovali i odrasli, piše "Alo".

Tokom dugogodišnjeg rada obradovao je oko 20.000 mališana.

"Radio je u Industriji 'Čoka' i prihvatio je da glumi Deda Mraza jer niko od tadašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 1.000 zaposlenih nije hteo da se bavi tim odgovornim zadatkom. Kada je fabrika propala, naš Franko nije, nego je nastavio misiju a često je u šali govorio da je po stažu Deda Mraza od 40 godina zasluižio penziju", kaže Laslo Sabo, organizator programa u Kulturno- obrazovnom centru u Čoki

Franko će ostati upamćen i po tome da svoj rad nikada nije naplaćivao, a bio je prepoznatljiv i po raketama kojima je zamenio sanke. Rakete je pravio od limenih konzervi da bi bio ubedljiviji pred decom jer se često događalo da u zimskim mesecima nema snega.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.