Umro poznati glumac Denis Farina

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jul.2013, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro poznati glumac Denis Farina

Denis Farina, nekadašnji čikaški policajac koji je kao glumac igrao policajca u seriji "Zakon i red" umro je danas u 69 godini, saopštili su njegovi predstavnici, prenosi američki Foks njuz.

Farina je umro u bolnici u saveznoj američkoj državi Arizoni, od tromba u plućima, rekao je njegov predstavnik Di Val.

Farina je između ostalog igrao u filmovima "Kratkih rukava", "Spasavanje redova Rajana", "Ponoćna trka" i "Veoma opasna romansa". Jedno od njegovih mnogih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << televizijskih uloga bila je detektiva Džoa Fontane u seriji "Zakon i red". Glumio je i u popularnoj seriji 1980-ih godina "Crime Story" i bio redovan član glumačke postave HBO drame "Sreca". Nedavno je završio snimanje komedije "Lucky Stiff".

Veteran čikaškog pozorišta, glumio je i u predstavama "Bleacher Bums" i "Streamers" Džospeha Mantenje, koje je režirao Teri Kini.

Rođen 29. februara 1944. u Čikagu, bio je detektiv u čikaškoj policiji, a glumom je počeo da se bavi kada je već gotovo bio 40-godišnjak. Prvi film bio mu je "Thief" 1981, režisera Majkla Mana, koga je upoznao dok je još radio u policiji.

"Sećam se kako sam tog dana otišao na mesto snimanja i zainteresovalo me je", rekao je Farina u intervjuu za Asošijeted pres 2004. godine.

"Svidelo mi se. I svi su prema meni bili neverovatno ljubazni. Da su ljudi bili neljabazni i da se nisu prema meni odnosili kako treba, stvari su mogle poći i drugim tokom", rekao je o promeni posla.

Farina je imao tri sina, šestoro unučadi i dugogodišnju partnerku Merijan Kejhil.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo glumac Denis Farina

Izvor: Akter, 22.Jul.2013

Denis Farina, nekadašnji čikaški policajac koji je kao glumac igrao policajca u seriji "Zakon i red", umro je danas u 69. godini, saopštili su njegovi predstavnici

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.