Umro novinar Mladen Gvero

Izvor: B92, 11.Jul.2014, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro novinar Mladen Gvero

Beograd -- Dugogodišnji novinar Radio Beograda i član Udruženja novinara Srbije (UNS) Mladen Gvero preminuo je u Beogradu u 65. godini, saopštio je danas UNS.

Gvero je umro juče u Beogradu a oproštaj će biti sutra u 15 sati na Bežanijskom groblju, navodi se u saopštenju UNS.

Gvero je rođen 1950. godine u Glamoču, Bosna i Hercegovina.

Završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu, a novinarstvom je počeo da se bavi 1976. godine u listu Građevinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << geotehničkog kombinata Hidrotehnika kao novinar saradnik.

U isto vreme sarađivao je sa listovima Politika ekspres, Sport, revijom Duga i Vojničkim novinama iz Niša.

Nakon gašenja lista Hidrotehnika počeo je da radi u Radio Beogradu, gde je ostao do penzionisanja. Dugo godina bio je novinar emisije Čekajući vetar na Radio Beogradu.

Gvero se bavio i književnošću i objavio je knjige "Ljubav i druge vrste sudbine pred sudom", "Šefka, ljubav i zločin", "Gambit Jare Ribnikar", "Kevu sam naložio na internet", "Prvoborci đavolje varoši", "Zaustavljeno vreme" i druge, a poslednji roman "Večiti kalendar" objavio je prošle godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo novinar Mladen Gvero

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jul.2014

BEOGRAD - Dugogodišnji novinar Radio-Beograda i član Udruženja novinara Srbije /UNS/ Mladen Gvero preminuo je u Beogradu u 65. godini, saopšteno je iz UNS-a.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.