Umro najstariji čovek na svetu

Izvor: RTS, 19.Jun.2009, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro najstariji čovek na svetu

Japanac Tomođi Tanabe, koji je imao 113 godina i bio najstariji čovek na svetu, umro je danas. Britanac Henri Alingam sada je zauzeo poziciju najstarijeg muškarca na svetu,saopštila je Ginisova knjiga rekorda.

Najstariji čovek na svetu Japanac Tomođi Tanabe, koji je imao 113 godina umro je danas u svom domu na jugu zemlje, u gradu Mijakonođu, na ostrvu Kjušu.

Tanabe je umro od srčanog udara.

Rođen je 18. septembra 1895. godine, imao je osmoro dece, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pet sinova i tri ćerke, 25 unuka, 53 praunuka i šest čukununuka.

U Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji čovek upisan je kad je imao 111 godina.

Omiljena jela su mu bili prženi račići i supa od školjki.

Svako jutro je pio mleko i čitao novine. Izbegavao je alkohol i nije pušio, navodi se u gradskom saopštenju.

Japanci su među narodima sa najdužim prosečnim životnim vekom koji za žene iznosi skoro 86, a za muškarce 79 godina.

Broj stanovnika Japana starijih od 100 godina se više nego udvostručio za poslednjih šest godina i 2008. ih je bilo 36.000.

Među stogodišnjacima dominiraju žene - njih je 86 odsto.

Britanac najstariji muškarac na svetu

Britanac Henri Alingam, star 113 godina, postao je sada najstariji muškarac na svetu, posle smrti Japanca Tomodija Takade, saopštila je Ginisova knjiga rekorda.

Alingam je 6. juna napunio 113 godina i jedan je od dvojice živih veterana iz Prvog svetskog rata, nastanjenih u Britaniji. Drugi je Hari Pač koji ima 110 godina.

Novi rekorder, rođen 1896, za života je upoznao tri veka i šest britanskih suverena. Ima pet unuka, 12 praunuka, 14 čukununuka i jednog čukun-čukununuka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umro najstariji muškarac na svetu

Izvor: Radio 021, 19.Jun.2009

Najstariji čovek na svetu Japanac Tomođi Tanabe, koji je imao 113. godina umro je danas u svom domu na jugu zemlje, na ostrvu Kjušu. Tanabe je umro od srčanog udara. Rođen je 18. septembra 1895. godine, imao je osmoro dece, pet sinova i tri ćerke, 25 unuka, 53 praunuka i šest čukununuka. Svako...

Nastavak na Radio 021...

Umro najstariji čovek na svetu

Izvor: Cafe.ba, 19.Jun.2009

Najstariji čovek na svetu, koji je ušao u Ginisovu knjigu rekrda, Timodži Tanabe, umro je jutros u 113. godini u svom domu u Japanu

Nastavak na Cafe.ba...

Umro najstariji čovek na svetu

Izvor: RTV Pink, 19.Jun.2009

. . . Najsatariji čovek na svetu, koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda, Timodži Tanabe, umro je jutros u 114. godini u svom domu u mestu Miakonoho, saopštile su japanske vlasti. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.