Umro muzički producent Fil Ramon

Izvor: Blic, 30.Mar.2013, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro muzički producent Fil Ramon

Muzički producent Fil Ramon, višestruki dobitnik nagrade Gremi, umro je u 73. godini.

Fil Ramon je tokom svoje bogate karijere sarađivao s Rejom Čarlsom, Bilijem Džoelom i Polom Sajmonom, radio je i s Frenkom Sinatrom, Aretom Frenklin, Stivijem Vonderom, Polom Makartnijem, Eltonom Džonom i Tonijem Benetom.

Bio je pionir digitalnog snimanja zvuka i napravio je prvo komercijalno izdanje kompakt diska - album "52nd Street" Bilija Džoela izašao je na CD-u 1982. Takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je savetovao predsedničke administracije kako pravilno da snimaju konferencije za novinare.

Njegov sin Met Ramon potvrdio je očevu smrt, ali nije dao više detalja.

Ramon je dobio 14 nagrada Gremi, kao i Gremi za životno delo. Pravio je muziku za televiziju, film i pozorište, za šta je takođe dobijao Gremije, uključujući za muziku za film "Flešdens" i brodvejski mjuzikl "Obećanja, obećanja".

Rođen je u Južnoj Africi, naučio je da svira violinu do treće godine i pohađao je njujoršku školu Džulijard. Pre svoje 20. godine otvorio je studio za snimanje, A&R Recording.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Preminuo Fil Ramon

Izvor: SEEcult.org, 31.Mar.2013, 13:45

Uticajni američki muzički producent Fil Ramon (Phil Ramone), pionir digitalnog izdavaštva i dobitnik čak 15 nagrada Gremi, preminuo je u Njujorku u 79. godini. Ramon je bio u bolnici već nekoliko nedelja, zbog kardiovaskularnih problema, a preminuo je 30. marta na Menhetnu, izjavio je za “Njujork...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.