Umro čuvar koji je odgajio medveda Knuta

Izvor: Blic, 23.Sep.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro čuvar koji je odgajio medveda Knuta

Čuvar zoološkog vrta koji je odgajio polarnog medvedića Knuta, umro je u ponedeljak u 45. godini, prenele su svetske agencije pozivajući se na policijske izvore.

Tomas Derflajn je najverovatnije umro prirodnom smrću, ali je istraga otvorena kako bi se otkrio uzrok smrti, dodali su isti izvori.

Dnevni list "Berliner cajtung" u sutrašnjem izdanju navodi da je Derflajn pronađen mrtav u svom stanu u berlinskoj četvrti Vilmersdorf.

Polarno meče Knut proslavilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se na proleće 2007. godine, a našlo se i na naslovnoj strani američkog modnog magazina "Veniti fer".

Knut je prvo meče rođeno u berlinskom zoo vrtu u poslednjih 30 godina. Majka ga je napustila po rođenju, kao i njegovog brata blizanca koji nije preživeo.

Derflajn je uzeo Knuta pod svoje odmah nakon rođenja 5. decembra 2006, kada je bio težak 800 grama, davao mu mleko na cuclu, mazio ga i igrao se s njim.

Knut je u martu prošle godine imao prvo pojavljivanje u javnosti sa svojim uzgajivačem, a događaj su ispratile stotine novinara iz celog sveta.

Belo meče je postalo simbol planete ugrožene globalnim otopljavanjem i jedna od glavnih atrakcija nemačke prestonice.

Derflajn je takođe stekao popularnost i redovno davao izjave najčitanijem nemačkom dnevnom listu "Bild".

Knut i njegove svakodnevne dogodovštine donele su milione evra zoo vrtu Berlina, zahvaljujući i raznim proizvodima i suvenirima sa likom belog mečeta, o kojem je snimljen i film.

Grupe za zaštitu životinja navode da medved, danas težak 150 kilograma i visok dva metra, ima problematično ponašanje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.