Umro Rotšild

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2024, 13:12

Umro Rotšild

Porodica je saopštila tužnu vest.

Finansijer i član bankarske porodice Rotšild, lord Džejkob Rotšild, preminuo je u 87. godini, saopštila je njegova porodica.

- Naš otac Džejkob je bio izuzetno prisutan u životima mnogih ljudi, vrhunski finansijer, šampion umetnosti i kulture, odan javni službenik, strastveni pobornik dobrotvornih ciljeva u Izraelu i jevrejskoj kulturi, strastveni zaštitnik životne sredine i veoma voljen prijatelj, otac i deda. Biće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sahranjen u skladu sa jevrejskim običajem u krugu porodice - naveli su njegovi najmiliji.

Džejkob Rotšild karijeru je započeo u porodičnoj banci, NM Rothschild & Sons, 1963. godine, a 1980. godine je sa Markom Vajnbergom osnovao tadašnju "J Rothschild Assurance Group", sada "St James's Place".

Takođe je osnovao "Windmill Hill Asset Management".

Rotšild je bio i zamenik predsednika tadašnje televizije BSkyB, a bio je i predsednik poverenika u Nacionalnoj galeriji.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.