Umro Rik Parfit, član legendarne grupe Status Quo (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Dec.2016, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro Rik Parfit, član legendarne grupe "Status Quo" (VIDEO)

Gitarista kultne rok grupe "Status Quo" Rik Parfit (68) preminuo je u Španiji, preneo je Bi-bi-si.

On je umro od posledica teške infekcije nakon što je primljen u bolnicu posle povrede ramena.

Parfit je planirao da u 2017. godini otpočne solo karijeru, a želeo je da objavi i autobiografiju.

On je 1997. imao operaciju kojom su mu ugrađena četiri bajpasa.

Iza sebe je ostavio suprugu Lindzi i blizance Tonija i Lili, kao i stariju decu Rika Juniora >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i Harija.

"Status Quo" su 1962. osnovali tadašnji tinejdžeri Frensis Rosi (engl. Francis Roši) i Alan Lankaster (engl. Alan Lancaster). Grupa zvanično postoji od 1967. i održala se do današnjih dana. Posle nekoliko promena imena, grupa od 1970. nosi sadašnje ime.

Sa 28 objavljenih studijskih albuma i sa više od 60 hitova u Ujedinjenom Kraljevstvu, "Status Quo" je najuspešnija britanska rok grupa.

Do 1972. bend nije imao značajnijeg uspeha, ali tada snima album "Piledriver".

U sedamdesetim godinama grupa je imala mnoštvo hitova: "Paper Plane" (1972), "Caroline" (1973), "Down Down" (1975), "Rockin' All Over the World" (1977) i "Whatever You Want" (1979). Godine 1985. Lankaster napušta bend i odlazi u Australiju, a u grupu dolaze vokal i ritam-gitarista Rik Parfit, basista Džon „Rajno“ Edvards, bubnjar Džef Rič i klavijaturista Endi Baun.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.