Umro Pedi Ešdaun!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Dec.2018, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro Pedi Ešdaun!

Pedi Ešdaun, bivši britanski političar i Visoki predstavnik za BiH umro je danas U 77. godini života od kancera

U britanskom parlamentu je bio predstavnik za štampu aliance SDP liberala, prvo za trgovinu i industriju a kasnije za obrazovanje. Posle spajanja Liberalne partije sa SDP, postao je predsednik te partije (SLDP) koja je kasnije promijenila ime u Liberalne demokrate. Ostao je na toj poziciji sve do 1999.

Posle napuštanja engleske političke scene (2002.) naslijedio je Volfganga Petriča na poziciji Visokog predstavnika UN u Bosni i Hercegovini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Nekadašnji predsednik Narodne skupštine RS: „Ne ponovio se nikada nikome neko kao Pedi Ešdaun“

Izvor: Blic, 23.Dec.2018, 13:13

Nekadašnji predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Dragan Kalinić izjavio je Srni da nije ožalošćen smrću nekadašnjeg visokog predstavnika u BiH Pedija Ešdauna, naprotiv muka mu je, kako kaže, zbog činjenice da je "prerano umro" a da nije osetio ni jelić onih progona i patnji kroz koje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.