Umrla najstarija panda na svetu

Izvor: Blic, 17.Maj.2011, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umrla najstarija panda na svetu

Kineski državni mediji saopštili su danas da je umrla najstarija panda na svetu, koja je imala 34 godine.

Mediji navode da je Ming Ming umrla od starosti i problema sa bubrezima. Panda je živela u zoološkom vrtu u provinciji Guangdong.

Kineski centar za zaštitu pandi u provinciji Sečuan saopštio je da je Ming Ming umrla 7. maja. Drugih detalja nema.

Pande žive u proseku između 15 i 22 godine. Džinovske pande su među najugroženijim vrstama na svetu i u divljini ih živi oko 1.600.

Više od 300 iz živi u zatočeništvu u Kini, većina u programu oplodnje pokrenutom kako bi im se povećala populacija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Kini uginuo najstariji panda na svetu

Izvor: S media, 17.Maj.2011

Nacionalni centar za zaštitu panda saopštio da je preminuo najstariji panda na svetu. Ming Ming živeo je 34 godine. ..Panda Ming Ming, koji je bio najstariji panda na svetu, preminuo je u 34. odini života, saopštili su zvaničnici Nacionalnog centra za zaštitu panda iz Sečuan oblasti. Ming Ming...

Nastavak na S media...

UGINULA MING MING, NAJSTARIJA PANDA NA SVETU

Izvor: Kurir, 17.Maj.2011

PEKING - Kineski državni mediji saopštili su da je umrla najstarija panda na svetu, koja je imala 34 godine...Mediji navode da je Ming Ming umrla od starosti i problema sa bubrezima. Panda je živela u zoološkom vrtu u provinciji Guangdong...Kineski centar za zaštitu pandi u provinciji Sečuan saopštio...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.