Umrla mlada novinarka iz Novog Sada

Izvor: Mondo, 25.Apr.2018, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umrla mlada novinarka iz Novog Sada

Novinarka iz Novog Sada Marina Kovačev (28) preminula je nakon teške bolesti na medicinskoj klinici u Istanbulu, saopšteno je iz Novosadske novinarske škole u kojoj je ona bila zaposlena.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović ilustracija

Marina Kovačev završila je osnovne studije novinarstva i master studije menadžmenta ljudskih resursa.

Bila je jedna od osnivačica Bečejskog udruženja mladih, a od 2015. godine radila je u Novosadskoj novinarskoj školi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Kao omladinska aktivistkinja učestvovala je u velikom broju humanitarnih akcija i programa posvećenih jačan

U prethodnom periodu građani su prikupljali pomoć za Marinino lečenje.

U junu 2017. godine javili su se prvi simptomi i konstatovan je tumor na mozgu. Prvu operaciju imala je na Neurohirurgiji u Novom Sadu. Zbog položaja tumor je samo delom odstranjen. Ostatak je zračen i tretiran hemoterapijom.

Od marta 2018. godine odlazi u bolnicu u Tursku kako bi tamo pokušali da pronađu adekvatnu terapiju, međutim, Marina nije izdržala.

Preminula je sinoć u Istanbulu.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Preminula novinarka Marina Kovacev (1990)

Izvor: PrviPrviNaSkali.com, 25.Apr.2018

MARINA KOVAcEVBecejsko udruzenje mladih / Novosadska novinarska skola .Zasto omladinski rad? Zato sto je aktivizam u zajednici moja prva i vecna ljubav. Otud i potreba da steceno znanje i iskustvo prenesem mladjim generacijama, kako bismo zajednicki menjali drustvo. cinjenica da BUM svake godine izn..

Nastavak na PrviPrviNaSkali.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.