Umrla čekajući pomoć 30 dana u zaglavljenom liftu

Izvor: B92, 06.Mar.2016, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umrla čekajući pomoć 30 dana u zaglavljenom liftu

Peking -- Telo ženske osobe pronađeno je u liftu u zgradi u kineskom gradu Sijanu mesec dana nakon što su radnici isključili struju zbog popravki lifta.

Kako se navodi, kineski sud je radnicima na održavanju lifta odredio pritvor.

Dvojica radnika su 30. januara isključili struju kad su po pozivu stigli da istraže kvar lifta, saopštile su vlasti okruga Gaoling, a prenela je agencija AP.

Kad su se vratili mesec dana kasnije, 1. marta, kako bi izvršili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << popravku lifta, u njemu su pronašli telo žene, navodi se u saopštenju.

Žrtva je identifikovana kao 43-godišnja žena koja je u toj zgradi živela sama.

Policija je isključila mogućnost da je njena smrt posledica namernog čina, ali je potvrdila da se radi o teškom nemaru radnika za održavanje lifta, koji će biti optuženi za ubistvo iz nehata.

U Kini se propisi za bezbednost na radnom mestu često krše i nesreće su relativno česte, navodi američka agencija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umrla čekajući u liftu 30 dana da je spasu

Izvor: Radio 021, 06.Mar.2016

Telo ženske osobe pronađeno je u liftu u zgradi u kineskom gradu Sijanu mesec dana nakon što su radnici isključili struju zbog popravke...Kako se navodi, kineski sud je radnicima na održavanju lifta odredio pritvor...Dvojica radnika su 30. januara isključili struju kad su po pozivu stigli da istraže...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.