Umetnost 18. veka iz kolekcije Matice srpske

Izvor: Danas, 16.Jul.2013, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umetnost 18. veka iz kolekcije Matice srpske

U Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti večeras u 20 sati biće otvorena izložba Umetnost 18. veka u kolekciji Galerije Matice srpske. Autorka izložbe Branka Kulić na jučerašnjoj konferenciji za novinare istakla je da Galerija Matice srpske čuva najlepšu i najveću kolekciju srpske umetnosti 18 veka u kojoj preovlađuju ikone, budući da je naše slikarstvo toga doba još uvek bazirano na religijskim kompozicijama.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Slike iz 18. veka u Galeriji SANU

Izvor: Politika, 16.Jul.2013

Na izložbi iz kolekcije Galerije Matice srpske posetioci će moći da vide dela Teodora Kračuna, Hristofora Žefarovića, Arsenija Teodorovića, Georgija Teneckog....Umetnička dela iz zbirke umetnosti  18. vela Galerije Matice srpske u Novom Sadu biće predstavljena na izložbi koja se otvara  večeras...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.