Umetnik priveden zbog maske sa likom Vučića

Izvor: N1 televizija, 20.Okt.2017, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umetnik priveden zbog maske sa likom Vučića

Umetnik Vladan Jeremić tvrdi da je večeras priveden ispred Muzeja savremene umetnosti tokom promovisanja akcije "Salon nepotkupljivih" koja se bavi korupcijom u kulturi.

"Nosili smo maske sa likom Aleksandra Vučića i delili sendviče sa flajerima o 'Salonu nepotkupljivih' kad mi je prišla policija i odlučila da me privede", izjavio je Jeremić za N1.

Prema njegovim rečima, iako su kustosi muzeja Zoran Erić i Dejan Sretenović rekli policiji da ga puste, u marici >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je odveden u policijsku stanicu Novi Beograd.

"Ispitivali su me i napravili dva zapisnika. Rekli su mi da mi preti zatvorska kazna zbog uvrede na račun predsednika države. Tamo sam bio više od dva sata, zvali su državnog tužioca koji im je rekao da me puste", objašnjava Jeremić.

Jeremić tvrdi da je kod sebe imao i pozivnicu Muzeja savremene umetnosti koji je danas otvoren.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Privođenje zbog performansa sa fotografijama predsednika

Izvor: SEEcult.org, 21.Okt.2017, 04:29

Umetnici Vladan Jeremić i Uroš Jovanović privedeni su 20. oktobra ispred Muzeja savremene umetnosti u Beogradu zbog odvojenih performansa u kojima su korišćene fotografije predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Prema rečima Jeremića, priveden je nakon polučasovne umetničke akcije izvedene na...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.