Umesto vode stižu jedino računi

Izvor: Kurir, 09.Jul.2012, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umesto vode stižu jedino računi

VLADIMIRCI - U Jaloviku, najvećem selu vladimiračke opštine, i pored seoskog vodovoda izgrađenog pre petnaest godina meštani nemaju vodu. Dok drugi imaju i za zalivanje njima, kako kažu, umesto vode redovno stižu jedino računi.

Meštani Jalovika kažu da je za njih čaša vode pravo bogatstvo i da danju rade na njivi i u štali, a noću dežuraju pored česme, a od kanti i buradi ne odvajaju se godinama.

Malo vode uspeju da sakupe tek da napoje stoku i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da se okupaju. Za ostalo nema. Ljubiša Filipović kaže za RTS da voda najčešće dolazi samo noću, jednom ili dvaput i to, od tri do pola pet.

Meštani se bave poljoprivredom, a bunara nema jer su se, kako kaže Obrad Simić, uzdali u vodovod.

Sa opštinske mreže duge 450 kilometara vodom se sa pet bunara snabdevaju 22 sela, od kojih su neka i u susednim opštinama. Dok drugi imaju i za zalivanje, u Jaloviku tvrde da im umesto vode jedino redovno stižu računi.

"Nemamo kome da se bunimo, išli smo i prijavljivali u vodovod, ali nam stalno govore da direktor trenutno nije tu", kaže Miloš Stepanović.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća "Izvor" u Vladimircima Nebojša Radulović kaže da bi problem sa vodosnabdevanjem u Jaloviku bio rešen izgradnjom novog bunara i da je projekat odavno urađen, ali da za radove treba izdvojiti pola godišnjeg budžeta tog preduzeća.

"Imamo obećanje opštinski vlasti da će dati novac za izgradnju bunara, za koji je potrebno 4,5 miliona dinara", kaže Radulović.

Obećanja o novom bunaru, kažu meštani Jalovika, odavno su se naslušali, a kada bi bar tri dana u nedelji ovog leta imali vode bilo bi im, kažu, mnogo lakše.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.