Umesto litija molebani širom Crne Gore,Amfilohije u Budvi VIDEO

Izvor: B92, 28.Jun.2020, 20:24

Umesto litija molebani širom Crne Gore,Amfilohije u Budvi VIDEO

Ispred hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici okupili su se večeras građani kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog usvajanja Zakona o slobodni veroispovesti.

Mitropolija crnogorsko-primorska je saopštila ranije da neće biti oraganizovanih litija, a građani ulaze u hram gde je organizovan moleban.

Molebanu prisustvuju i studenti okupljeni oko "Studentske inicijative za odbranu svetinja", koji su ispred hrama raširili transparent na kojem piše: "Studenti ne daju svetinje", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenose podgoričke Vijesti.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ranije je izjavio da je prihvaćena odluka Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti (NKT) da se ne organizuju litije, ali i da će biti nastavljene službe i molebni za oslobađanje od, kako je rekao, bezakonja koje je zavladalo u Crnoj Gori.

Episkopski savet Srpske pravoslavne crkve saopštio je juče da će ispoštovati nove mere crnogorskog Ministarstva zdravlja koje se odnose na zabranu verskih okupljanja, iako su, kako se navodi, "očigledno selektivne i diskriminatorne".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti protest ispred hrama u Podgorici (VIDEO)

Izvor: Danas, 28.Jun.2020

Ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici okupili su se građani nezadovoljni usvajanjem Zakona o slobodi veroispovesti.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.