Umesto bubrega odstranio cistu sa pankreasa

Izvor: RTS, 14.Nov.2012, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umesto bubrega odstranio cistu sa pankreasa

Pošto je hirurgu rep na cisti ličio na bubreg pacijentkinji skopske Klinike za urologiju umesto nefunkcionalnog bubrega odstranjena je cista sa pankreasa.

Pacijentkinji skopske Klinike za urologiju umesto nefunkcionalnog bubrega odstranjena je cista sa pankreasa pošto je hirurgu, direktoru klinike Mihalu Penevu, rep na cisti ličio na bubreg.

Panev, koji je i obavio operaciju, rekao je da pacijentkinja nije životno ugrožena i da je nova operacija odstranjivanja bubrega >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zakazana za kraj sedmice, prenose lokalni mediji uz napomenu da će kolegijum klinike odlučivati o odgovornosti hirurga.

Direktor klinike, inače doktor nauka, je zajedno sa timom makedonskog ministra zdravlja Nikole Todorova otputovao u Veles u nameri da pomogne personalu bolnice u tom gradu da poboljša rad.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Greška hirurga - umjesto bubrega odstranio cistu sa pankreasa

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Nov.2012

Pacijentkinji skopske Klinike za urologiju umjesto nefunkcionalnog bubrega odstranjena je cista sa pankreasa pošto je hirurgu, direktoru klinike Mihalu Penevu, rep na cisti ličio na bubreg.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Hirurg u Makedoniji umesto bubrega odstranio cistu sa pankreasa

Izvor: Blic, 14.Nov.2012

Pacijentkinji skopske Klinike za urologiju umesto nefunkcionalnog bubrega odstranjena je cista sa pankreasa pošto je hirurgu, direktoru klinike Mihalu Penevu, rep na cisti ličio na bubreg...Panev, koji je i obavio operaciju, rekao je da pacijentkinja nije životno ugrožena i da je nova operacija odstranjivanja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.