Uloga dijaspore u daljem razvoju olimpijskog sporta u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2024, 17:01

Uloga dijaspore u daljem razvoju olimpijskog sporta u Srbiji

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković ugostio je danas ministra bez portfelja zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđa Milićevića, saopštio je OKS.

Kako je saopšteno, danas je u Olimpijskoj kući održan sastanak između Maljkovića i Milićevića, kojem su prisustvovali i generalni sekretar OKS Đorđe Višacki i izvršni direktor Damir Štajner, kao i saradnici ministra Milićevića Đorđe Čolović i Velizar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Đerić.

Teme sastanka bile su uloga dijaspore u daljem razvoju olimpijskog sporta u Srbiji, mogućnost organizovanja dečje olimpijade matice i dijaspore, kao i mogućnosti za zajedničke aktivnosti u cilju nacionalnog brendiranja i predstavljanja Srbije u svetu.

"Danas sam imao vrlo konstruktivan i plodonosan sastanak sa ministrom Milićevićem. Razgovarali smo o važnosti jačanja veza sa našim sunarodnicima širom sveta kako bismo iskoristili njihov potencijal i doprineli rastu našeg olimpijskog pokreta", rekao je posle sastanka Maljković.

Predsednik OKS je istakao da je sastanak potvrdio obostranu posvećenost unapređenju sportskih aktivnosti u zemlji i van njenih granica.

"Dogovorili smo se o zajedničkim inicijativama koje će omogućiti bolje korišćenje resursa dijaspore za promociju Srbije kao sportske nacije i nacionalnog brenda u svetskim razmerama. Uveren sam da će ova saradnja doprineti jačanju naše nacionalne sportske infrastrukture i položaja Srbije u međunarodnoj sportskoj zajednici", dodao je Maljković.

Posebno je predsednik OKS zahvalio ministru Milićeviću na konstruktivnom dijalogu i podršci u ostvarivanju ciljeva.

"Verujem da zajedničkim snagama, uz pomoć Ministarstva sporta, možemo postići velike rezultate", zaključio je Maljković.

Ministar Milićević je izrazio zadovoljstvo i zahvalio predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije, gospodinu Maljkoviću i njegovom timu na današnjem sastanku.

"Održali smo prijateljski, srdačan i konstruktivan sastanak sa fokusom na analizu posla koji obavljam u Vladi Republike Srbije, kao ministar zadužen za koordinaciju mera i aktivnosti u odnosima sa dijasporom", rekao je Milićević.

Ministar je istakao da je potreba za ovakvom saradnjom prepoznata na osnovu iskustava iz prethodne godine, posebno sa mladima koji učestvuju u letnjim kampovima u Srbiji.

"Tokom jula, avgusta i septembra u Srbiji će boraviti 5.000 mališana koji žive van Srbije, a sport je jedna od ključnih tematskih celina kampova u kojima uživaju tokom leta. Naši mališani vole našu reprezentaciju i upravo analizirajući sve one poruke koje su nam poslali, sve ono o čemu su govorili tokom sportskih kampova, došli smo na ideju o stvaranju saradnje sa Olimpijskim komitetom i Ministarstvom sporta. Cilj je da, posle Olimpijskih igara, predložimo platformu za pretvaranje letnjih sportskih kampova u Olimpijske igre mladih iz dijaspore i matice", zaključio je Milićević.

Ovom prilikom, istaknuta je važnost kontinuirane saradnje između Olimpijskog komiteta Srbije i Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom u promociji srpskih sportskih dostignuća i vrednosti širom sveta. Ovaj susret predstavlja korak napred u jačanju veza između matice Srbije i njene dijaspore kroz zajedničke inicijative u oblasti sporta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Maljković: Srbija može da osvoji više od devet medalja u Parizu

Izvor: Danas, 10.Jul.2024

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković ocenio je danas da srpski sportisti mogu da osvoje više od devet medalja na predstojećim Igrama u Parizu, da su svi koji izbore učešće na tom takmičenju "narodni heroji" i dodao da je sportska sramota što je karate izbačen iz olimpijskog...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.