Uljez u kraljičinom bentliju

Izvor: RTS, 24.Maj.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uljez u kraljičinom "bentliju"

Dvojica britanskih novinara uspeli su na prevaru da uđu u "garažu" kraljice Elizabete i isprobaju udobnost zadnjeg sedišta kraljičinog "bentlija".

Jedan vozač iz Bakingemske palate za novčanu nadoknadu uveo je dvojicu novinara u rezidenciju britanske kraljice u Londonu i dopustio jednom od njih da sedne u njen automobil marke "bentli", piše tabloid "News of the world".

Dvojica novinara uspela su da uđu u palatu predstavljajući se kao bogati biznismeni za Bliskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << istoka plativši vozaču 1.000 funti.

U palatu su ušli bez ikakve kontrole ili pretresa, mada su prošli ispred policajca u uniformi, tvrdi britanski list.

"Svaki slučaj koji se tiče bezbednosti veoma ozbiljno se shvata i mi ćemo pokretnuti istragu o tim navodima", izjavio je tim povodom portparol Bakingemske palate.

"Prirodno da smo zabrinuti zbog pitanja pokrenutih u tom članku. U kontaktu smo sa odgovornima u palati radi proveravanja mera bezbednosti", navodi se u saopštenju koje je tim povodom izdao Skotland jard.

U vreme "posete" dvojice novinara kraljica Elizabeta nije se nalazila u palati.

Pored "bentlija", kraljičinog službenog automobila, vozač je novinarima pokazao i kraljičin privatni automobil marke "dajmler V8", kao i zeleni "bentli" princeze Ane.

Britanska štampa, odnosno njeni novinari poslednjh godina u više navrata iskušavali su bezbednost Bakingemske palate.

Novinar dnevnika "Dejli miror" uspeo je 2003. godine sa lažnim preporukama da dobije posao sobara u Bakingemskoj palati i da stigne do stola za kojim kraljica doručkuje i sobe u kojoj je za vreme državne posete trebalo da budu smešteni bivši američki predsednik Džordž Buš i njegova supruga.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.