Ulično uznemiravanje u Francuskoj: Žena u Strazburu napadnuta zato što nosi suknju“

Izvor: B92, 24.Sep.2020, 20:01

Ulično uznemiravanje u Francuskoj: Žena u Strazburu napadnuta "zato što nosi suknju“

Žena iz Strazbura kaže da su je u sred bela dana napala trojica muškaraca zbog toga što je nosila suknju.

Francuska policija otvorila je istragu povodom toga što je žena u Strazburu napadnuta u sred bela dana zbog toga što nosi suknju.

Studentkinja Elizavet (22), kaže da je dobila više udaraca u glavu od "trojice muškaraca koji su se žalili što ona nosi suknju".

Nadležni su ovaj "veoma ozbiljan" incident osudili kao neprihvatljiv.

Od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada je 2018. godine u Francuskoj uveden zakon protiv uličnog uznemiravanja izdato je više od 1800 kazni.

Druga dvojica su je potom držali dok je treći udarao u lice, od čega joj je pomodrelo oko, ispričala je ona u stanici. Muškarci su potom pobegli.

Rekla je i da je više od desetoro ljudi svedočilo incidentu, ali da niko nije reagovao.

U sredu je Marlen Šiapa iz Ministarstva unutrašnjih poslova - koja je ranije bila ministarka za rodnu ravnopravnost - posetila je grad na istoku zemlje kako bi govorila o bezbednosti žena na javnim mestima.

Rekla je da "suknja nikada nije razlog za takve napade, a žena još manje".

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ulično uznemiravanje u Francuskoj: Žena u Strazburu napadnuta „zato što nosi suknju“

Izvor: Radio 021, 24.Sep.2020

Žena iz Strazbura kaže da su je u sred bela dana napala trojica muškaraca zbog toga što je nosila suknju...AFPŽena koja je napadnuta (nije na slici) kaže da je razlog uznemiravanja to što je nosila suknju..Francuska policija otvorila je istragu povodom toga što je žena u Strazburu napadnuta...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.