Izvor: Blic, 12.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulice Vrnjačke Banje nalik na pariske trgove

Ulice Vrnjačke Banje nalik na pariske trgove

VRNJAČKA BANJA - Na promenadi u Vrnjačkoj Banji, preksinoć je otpočelo karnevalsko slavlje koje će trajati sve do subote. Za razliku od prvog, prošlogodišnjeg, kada su posetioci već prve večeri videli defile karnevalskih učesnika, ovog puta najatraktiviniji deo manifestacije ostavljen je za subotu, poslednji dan kada će se među banjskim kariokama naći i karnevalske trupe iz Makedonije, Italije, Rumunije, Bugarske, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Hrvatske, Ekvadora i Kube.

Promenada kod Spomenika vrapcu, zaštitnom znaku Vrnjačke Banje, preksinoć je podsećala na pariske trgove, na kojima kostimirani umetnici zabavljaju prolaznike. Pojedinačnim nastupima klovna Arsa sa Marsa, žonglera, gutača vatre, ali i malene šapčanke Nede Maše, koja je sa šest godina nedavno osvojila treće mesto u šou densu na svetskom prvenstvu, nagoveštena su, kako reče Goran Atanasković, mendžer karnevala, buduća događanja najvećeg šareniša u Evropi.

- Eto, nekako sporo idemo u tu Evropu, pa smo mi iz najpoznatije banje u Srbiji odlučili da taj put ubrzamo na najveseliji način. Neka ovaj karneval bude naš doprinos tome - kazao je Atanasković.

Dok se narod okupljao oko bine kod vrapca, u 20 sati, banjski zvaničnici i kostimirani glumci su objavili početak karnevala. Zatim je kubanska gupa 'Song Kuba song' muzikom naterala na đuskanje i mlado i staro. Usledila je pozorišna predstava 'Mušica', posle koje se veselje nastavilo do duboko u noć.

Od Vrnjčana smo čuli da ih koliko sutra ujutro čeka veliki posao, sve do subote. Baš kao i u Riju, skoro iz svake kuće, po neka vesela karnevalska maska će učestvovati u defileu. Kao i prošle godine, ovi provereno dobri domaćini će svojeručnom izradom kostima, još jednom pokazati da im ništa nije teško kada je u pitanju dobar provod njihovih gostiju.

D. Marković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.