Ulica u Beogradu dobija naziv po Srđanu Aleksiću

Izvor: Press, 21.Mar.2013, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulica u Beogradu dobija naziv po Srđanu Aleksiću

Srđan Aleksić (1966) ubijen je 1993. godine u Trebinju, jer je branio muslimanskog civila, a tim podvigom inspirisan je Golubovićev film "Krugovi" koji je osvojio priznanja na brojnim svetskim festivalima.

U inicijativi se navodi da je Srđan Aleksić postao simbol dobrote, čovečnosti i požrtvovanja koje svako društvo treba da ceni kao najveće vrednosti.

Navedeno je da "herojsko delo Srđana Aleksića i njegova nesvakidašnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << nesebičnost i ljudskost u vreme nacionalne ostrašćenosti, verske netrpeljivosti i zveckanja oružja ukazuju ne samo na hrabrost i junaštvo već i na moralnu dimenziju tog čina".

Inicijativu su potpisali glumci Aleksandar Berček, Nebojša Glogovac, Nataša Ninković, Marko Janketić, Jelena Mitrović, Anica Dobra, Maja Miloš, Darko Lungulov, Goran šušljik, Branislav Trufunović, Goran Kičić, scenaristi Srđan Koljević, Melina Pota Koljević i drugi.

Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica razmatraće predlog na narednoj sednici.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Beograd dobija Ulicu Srđana Aleksića

Izvor: NaDlanu.com, 21.Mar.2013

Ekipa filma "Krugovi" i reditelj Srdan Golubović podneli su Komisiji za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda inicijativu da se jedna ulica u Beogradu nazove imenom Srđana Aleksića... Srđan Aleksić (1966) ubijen je 1993. godine u Trebinju, jer je branio muslimanskog civila,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.