Ulaganje u NIS odmah po preuzimanju

Izvor: RTS, 03.Feb.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulaganje u NIS odmah po preuzimanju

"Gaspromnjeft" planira da poveća efikasnost NIS-a i da je transformiše u naftnog lidera u jugoistočnoj Evropi, tvrdi Dmitrij Mališev.

Savetnik predsednika Upravnog odbora "Gaspromnjefta" Dmitrij Mališev, u pisanoj izjavi dostavljenoj RTS-u, kaže da će investicioni program početi odmah posle preuzimanja NIS-a.

Modernizacija proizvodnih postrojenja radiće se na osnovu plana koji će usvojiti akcionari NIS-a, "Gaspromnjefta" i Vlada Srbije.

Pored toga, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << najviše će se ulagati u pojačanu zaštitu životne sredine tokom proizvodnog procesa u kompaniji. Nije isključena ni mogućnost povećanja investicija.

NIS je prva imovina koju "Gaspromnjeft" poseduje u Evropi, a planira da proširi aktivnosti u jugoistočnoj Evropi.

"NIS je naše uporište, odnosno čvrsta platforma koja će nam omogućiti pristup tržištima susednih evropskih zemalja", izjavio je za RTS Mališev.

Direktor Izvršnog odbora ruske energetske kompanije Aleksandar Djukov rekao je da će se Gaspromnjeft "striktno pridržavati svih dogovora naznačenih u sporazumu o kupovini".

Srbija i Rusija su 24. decembra 2008. godine potpisale ugovor o prodaji NIS-a prema kojem "Gaspromnjeft" ima obavezu da u NIS uloži najmanje 547 miliona evra do 2012. godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.