Ulaganje mađarskih kompanija u Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2021, 17:03

Ulaganje mađarskih kompanija u Srbiju

Ministarka privrede Srbije Anđelka Atanasković i direktor Mađarske agencije za promociju izvoza (HEPA) za Zapadni Balkan Nemanja Milutinović razgovarali su danas o unapređenju saradnje, uz napomenu da je mađarska vlada izdvojila 25 miliona evra za podršku svojim kompanijama koje će investirati u Srbiju.

Atanasković je navela da mađarske kompanije pokazuju sve veći interes za ulaganje u Srbiji, zbog čega je potrebno preduzeti korake kako bi se potencijalni mađarski investitori >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << upoznali sa više atraktivnih lokacija u centralnom delu Srbije, posebno u regionu budućeg moravskog koridora.

Na sastanku je rečeno da je Vlada Mađarske izdvojila fond od 25 miliona evra za podršku svojim kompanijama koje će u narednom periodu u Srbiji uložiti blizu 80 miliona evra, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Milutinović, koji je počasni konzul Mađarske u Srbiji, saglasio se da mađarski investitori ne poznaju dovoljno mogućnosti za ulaganja u ostatku Srbije.

Prema njegovim rečima, zato rukovodstvo HEPA ulaže napore kod Vlade Mađarske da se investicije prošire na čitavu Srbiju i ne budu pretežno fokusirane na teritoriju Vojvodine.

Milutinović je dodao i da postoji veliki interes mađarske strane za kupovinu ili dokapitalizaciju srpskih firmi, kao i stvaranje strateških partnerstava na drugim osnovama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mađarska daje 25 miliona evra firmama za investiranje u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 02.Mar.2021

Mađarska vlada izdvojila je 25 miliona evra za podršku kompanijama iz te zemlje koje će investirati u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo privrede Srbije u utorak.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.