Ukrajinci priznali: Nećemo ćutati

Izvor: B92, 14.Jul.2023, 19:12

Ukrajinci priznali: "Nećemo ćutati"

Ukrajina je danas priznala da njene trupe ne napreduju baš brzo u kontraofanzivi na istoku i jugu zemlje.

Šef Kancelarije predsednika Ukrajine Andrij Jermak rekao je novinarima da su imali teške bitke, ali da zapadni saveznici ne vrše pritisak na Kijev da brže napreduje.

"Sada se ne krećemo tako brzo. Ako vidimo da nešto nije u redu, reći ćemo. Nećemo prećutati celu stvar. Nema pritiska, samo pitanje: Kako da vam dodatno pomognemo? Jasno je da naši uspesi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na bojnom polju utiču na sve što se dešava“, rekao je Jermak, a prenosi AFP.

"Kijev neće pregovarati sa Rusijom dok ne povuče svoje trupe iz Ukrajine. Počećemo da razmišljamo o pregovorima tek nakon što ruske snage napuste našu teritoriju", dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.