Ukrajinci ostali bez tenkova?

Izvor: B92, 04.Apr.2023, 11:03

Ukrajinci ostali bez tenkova?

Ukrajina je do početka aprila dobila 57 tenkova od 293 tenka od zapadnih zemalja, to jest samo 19 odsto od ukupnog broja obećanih borbenih vozila.

Tas, koji se poziva na zvanične izjava zemalja koje Kijevu isporučuju tenkove, navodi da je Nemačka 25. januara najavila da će Kijevu poslati 14 tenkova "leopard 2A6" i obećala da će dostaviti još četiri takva tenka 24. februara.

Nemački kancelar Olaf Šolc je 27. marta rekao da je Ukrajina već dobila ta borbena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vozila.

Berlin je takođe odobrio nabavku 178 tenkova "leopard 1A5" iz zaliha odbrambene industrije. Nemačka planira da pošalje više od 100 tenkova do prvog ili drugog kvartala 2024. godine.

Norveška je Kijevu dostavila osam tenkova, a Portugal tri. Poljska je najavila transfer 14 tenkova "leopard 2A4", četiri su isporučena krajem februara, a ostali početkom marta ove godine.

Velika Britanija je najavila da namerava da pošalje četrnaest tenkova "čelendžer 2" u Kijev, a Francuska je Ukrajini dodelila lake tenkove "AMKS-10RC".

Planirano je da borbena vozila isporuče i Sjedinjene Američke Države, Kanada, Španija, Švedska i Finska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Oko 19% obećanih zapadnih tenkova isporučeno Ukrajini — statistika

Izvor: Vostok.rs, 04.Apr.2023

Ukrajina je početkom aprila primila 57 zapadnih tenkova od 293 koja su zapadne zemlje obećale u ovom trenutku, prema podacima TASS-a na osnovu zvaničnih izjava zemalja koje isporučuju borbena vozila. . Dakle, do sada je Kijevu isporučeno 19 odsto obećanih zapadnih tenkova. . Nemačka je 25....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.