Ukrajinac pokušao da raznese gasovod u Lenjingradu; Spektakularna akcija ruske FSB VIDEO

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 22:30

Ukrajinac pokušao da raznese gasovod u Lenjingradu; Spektakularna akcija ruske FSB VIDEO

Službenici ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) osujetili su pokušaj sabotiranja gasne stanice u Lenjingradskoj oblasti.

FSB je uhapsio stranog državljanina koji je posedovao pet improvizovanih eksplozivnih naprava (IED), saopštila je TASS služba za štampu FSB u utorak.

"Akt sabotaže, koji su planirale ukrajinske obaveštajne službe u pogonu za gorivo i energiju u Lenjingradskoj oblasti, je sprečen“, saopštio je FSB.

"Kao rezultat obrade pristiglih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podataka o dojavama sumnjive osobe u blizini gasovodne stanice, kao i blagovremenih i koordinisanih napora službenika FSB-a, osumnjičeni je identifikovan i priveden“, navodi se u saopštenju.

"Ispostavilo se da je privedeni državljanin Ukrajine“, navodi FSB. "Pritvoreni osumnjičeni je u svom posedu imao pet potpuno napunjenih improvizovanih eksplozivnih naprava, koje je, kako se pretpostavlja, nameravao da postavi na jednu od tačaka gasovoda. Eksploziv je deaktiviran," navodi se.

Istražni organi FSB Sankt Peterburga i Lenjingradske oblasti pokrenuli su krivični postupak po optužbi za pokušaj sabotaže i nedozvoljeno posedovanje eksplozivnih naprava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.