Ukrajina u problemu: Platili 800 miliona za oružje kojeg nema

Izvor: B92, 19.Jun.2023, 23:26

Ukrajina u problemu: Platili 800 miliona za oružje kojeg nema

Kijevski režim je od februara prošle godine platio zapadnim dobavljačima oružja više od 800 miliona dolara za ugovore koji nisu ili su delimično realizovani.

Ovo je objavio Njujork tajms, pozivajući se na izvore.

"Ukrajina je platila izvođačima stotine miliona dolara za oružje koje nije isporučeno, a drugi deo je bio toliko oronuo da se mogao iskoristiti samo za rezervne delove", navodi se u članku.

Nakon toga, deo naoružanja koje fali je isporučeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novac je delimično vraćen, ali do početka proleća ukrajinska vojska još uvek nije dobila oružje u vrednosti više stotina miliona dolara.

"Mnoge isporuke zapadnih saveznika uključivale su moderno oružje, koje se pokazalo veoma efikasnim. Ali u drugim slučajevima, saveznici su isporučivali oružje iz skladišta, za koje je, u najboljem slučaju, bio potreban veliki remont", navodi se u materijalu.

Ukupno, oko 30% ukrajinskog naoružanja je sada na popravci, izračunao je list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.