Ukrajina spremna da uvede vize Rusiji

Izvor: RTS, 16.Okt.2014, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina spremna da uvede vize Rusiji

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk poručuje da je Ukrajina spremna da uvede vize Rusima, ukoliko to bude bilo potrebno. Predsednici SAD i Ukrajine Barak Obama i Petro Porošenko, u telefonskom razgovoru, saglasili su se da je važno da sve strane poštuju sporazum o prekidu vatre, potpisan prošlog meseca u Minsku.

Ukrajina je spremna da uvede vize >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Rusima ako to bude bilo potrebno, kaže ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk, prenosi Tanjug.

"Ako bude potrebno da se uvedu dodatne mere kontrole, uključujući i vizni režim, to će biti učinjeno", poručio je Jacenjuk u intervjuu za ukrajinski TV kanal 24.

Jacenjuk ističe da je Ukrajina trenutno zadovoljna kvalitetom kontrole na zvaničnim kontrolnim punktovima na rusko-ukrajinskoj granici i da je prioritet Kijeva da se u delo sprovede "projekat zida" koji podrazumeva izgradnju "prave državne granice" između Ukrajine i Rusije, prenose Ria novosti.

U međuvremenu, predsednici Ukrajine i SAD, Petro Porošenko i Barak Obama, razgovarali su o načinima efikasne kontrole i nadgledanja granice između Rusije i istočnog dela Ukrajine.

Obama i Porošenko su se, u sinoćnjem telefonskom razgovoru, složili da je važno da sve strane poštuju sporazum o prekidu vatre, potpisan prošlog meseca u Minsku, saopštava Bela kuća.

Bela kuća navodi da su oni razgovarali i o energetskoj bezbednosti, političkim reformama i naporima Ukrajine da ojača privredu.

Obama je pohvalio to što je ukrajinski parlament usvojio zakon o borbi protiv korupcije, prenosi agencija AP.

Pozivajući se na saopštenje pres službe, agencija Itartas navodi da se Porošenko zahvalio SAD, a posebno Baraku Obami, na podršci Ukrajini i mirovnom planu.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.