Ukrajina sprema osvetu: Zbrisaćemo vas sa neba

Izvor: B92, 17.Jan.2024, 16:18

Ukrajina sprema osvetu: "Zbrisaćemo vas sa neba"

Rusija tvrdi da je Ukrajina ispalila najmanje 12 dronova preko granice, gađajući oblasti Voronjež i Belgorod.

Prioritet Ukrajine za 2024. je "zbrisati Rusiju s neba", rekao je najviši diplomata Kijeva, nakon što je Kremlj lansirao skoro dvadesetak dronova i projektila preko granice.

"U 2024. godini, naravno, prioritet je izbaciti Rusiju sa neba", rekao je Dmitro Kuleba, ukrajinski ministar spoljnih poslova, na konferenciji u Davosu, u Švajcarskoj. On je dodao: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Zato što će onaj ko kontroliše nebo definisati kada i kako će se rat završiti."

Njegovi komentari nagoveštavaju dolazak prve serije borbenih aviona F-16 u Ukrajinu kasnije ove godine, što je Kijev tražio od početka rata.

Kijev vidi ove borbene avione kao ključne za ostvarivanje vazdušne nadmoći nad Rusima, što bi se zauzvrat, kako veruju, moglo pokazati neprocenjivo važnim za njihove ciljeve da uklone snage Kremlja iz Ukrajine.

Izjava dolazi nakon što je najmanje 20 civila povređeno posle ruskog napada dronovima i projektilima širom Ukrajine.

Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Igor Klimenko rekao je da je to bila "teška noć za Odesu i Harkov", gradove na jugu i severoistoku Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.