Ukrajina postala sponzor terorizma

Izvor: B92, 14.Maj.2023, 17:56

"Ukrajina postala sponzor terorizma"

Ukrajina je postala sponzor terorizma i Ruska Federacija će to uzeti u obzir.

Ovako je prokomentarisao portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavu načelnika Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kirila Budanova o spremnosti Kijeva da "ubija Ruse širom sveta“

"Jasno je da kijevski režim stoji iza ubistava, ne samo da sponzoriše ta ubistva, već je i organizator, inspirator i izvršilac", istakao je portparol Kremlja.

Peskov je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je Ukrajina zapravo postala državom-sponzorom terorizma.

"Još jednom je potvrđeno da je odluka Putina da pokrene specijalnu vojnu operaciju bila pravilna", primetio je pres-sekretar predsednika Rusije.

Prema rečima Peskova, reči ukrajinskog obaveštajca su bez presedana i treba da ih osudi i Zapad.

Ruske specijalne službe preduzimaju neophodne mere nakon ovih izjava.

Prethodno je Budanov, komentarišući umešanost Kijeva u ubistvo darje Dugine u intervjuu "Jahu njuz", izjavio: "Sve što mogu da kažem je da smo ubijali Ruse i da ćemo ubijati Ruse u bilo tački sveta, do pune pobede Ukrajine".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.