Ukrajina napala Krim: Oglasio se komandant FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 26.Dec.2023, 08:18

Ukrajina napala Krim: Oglasio se komandant FOTO/VIDEO

Komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Mikola Oleščuk izjavio je da je Ukrajina izvela vazdušni napad na Fedosiju na Krimu.

On je izneo tvrdnju da je u napadu uništen ruski desantni brod "Novočerkask" iz sastava Crnomorske flote.

"Ruska flota je sve manja", naveo je Oleščuk na svom Telegram kanalu, prenosi Unian.

Iako je Rojters prvobitno naveo da Oleščuk za to nije izneo nikakve dokaze, ubrzo je BBC preneo da je zvanična Rusija potvrdila da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je "Novočerkask" uništen.

Naime, rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je u luci Feodosija na Krimu oštećen taj veliki desantni brod i to tokom odbijanja napada ukrajinskih oružanih snaga.

"U toku odbijanja napada Oružanih snaga Ukrajine avionskim navođenim raketama na bazu Feodosija oštećen je veliki desantni brod Novočerkask. Sistemi PVO uništili su dva neprijateljska taktička aviona 'Su-24' u rejonu naselja Žovten, koji su ispaljivali avionske navođene rakete", navelo je rusko ministarstvo, prenosi RIA Novosti.

Prethodno je šef Krima Sergej Aksjonov saopštio da su ukrajinske snage izvele napad na području Fedosije, da je došlo do požara u luci i da je vatra ugašena.

"Sve nadležne službe su na licu mesta. Stanovnici nekoliko kuća biće evakuisani", naveo je Aksjonov, prenosi RIA Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.