Ukrajina ima pravo da napadne...

Izvor: B92, 30.Maj.2023, 23:31

"Ukrajina ima pravo da napadne..."

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Džejms Kleverli rekao je da Ukrajina ima pravo da se brani i da u tom cilju "koristi silu i van svojih granica".

Kleverli je to izjavio komentarišući današnji napad dronovima na Moskvu.

"Oni imaju zakonsko pravo da to rade unutar svojih granica, ali takođe imaju pravo da primene silu van svojih granica" kako bi stvorili probleme za Rusiju da svoje snage usmeri na ukrajinsku teritoriju", rekao je britanski ministar za "Skaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njuz", prenosi ukrajinski Telegram kanal portala "Strana.ua".

Legitimne vojne mete van granica Ukrajine su deo njene samoodbrane i "mi to moramo priznati", primetio je on.

Podsetimo, ranije tokom dana Kijev je napao Moskvu dronovima, a meta su bili civilni objekti. Kako prenose mediji, nema povređenih ni stradalih.

Iz Kremlja su poručili da narod ne treba da se brine, da je situacija stabilna, dok je predsednik Rusije Vladimir Putin poručio da je cilj ovakvih napada bilo da se izazove strah među stanovništvom.

Prema njegovim rečima, Kijev računa da će uslediti recipročan odgovor od Moskve, ali je to upravo ono što ga i zabrinjava. Ukrajinci moraju da znaju kakvo je njihovo rukovodstvo, primetio je Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Medvedev upozorio London: Britanija je u ratu sa Rusijom, njihovi zvaničnici su legitimne mete

Izvor: 24sedam.rs, 31.Maj.2023, 10:11

Nekadašnji predsednik Ruske Federacije reagovao je na reči ministra spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Džejmsa Kleverlija da Ukrajina ima pravo da „projektuje silu“ van svojih granica

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.