Ukradeni poverljivi NASA podaci

Izvor: Mondo, 26.Nov.2012, 03:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukradeni poverljivi NASA podaci

Jedan od radnika NASA centra u Americi opljačkan je i tom prilikom ukraden mu je laptop sa nezaštićenim NASA podacima.

Iz mejla radnika koji je opljačkan, a do kojeg je došao internet SC Magazine – portal za IT bezbednost – ukradene su informacije i lični podaci “velikog broja” NASA zaposlenih, kao i njihovihovi brojevi socijalnog osiguranja.

NASA trenutno radi na pronalaženju rešenja za ovaj, ali i sve buduće probleme sličnog tipa, koji nastaju zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << korišćenja poslovnih računara u privatne slike i obrnuto. U momentu krađe zaposleni NASE, čiji je rečunar ukraden, bio je van radnog vremena, a laptop mu je ukraden iz automobila na parkingu. Tom prilikom nisu ukradeni samo lični podaci “velikog broja” korisnika, nego i drugi poverljivi NASA podaci.

Kompanija planira da do 21. decembra ove godine na sve računare koji se koriste u poslovno-privatne svrhe i obrnuto, ugradi posebne softverske mehanizme zaštite podataka, kako se ovi propusti u budućnosti predupredili.

Na gotovo identičan način, sredinom 2011. godine, NASI je ukraden laptop sa sličnim podacima.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.