Ukradeni i bačeni novogodišnji paketići za decu

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jan.2017, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukradeni i bačeni novogodišnji paketići za decu

Više od 100 praznih novogodišnjih i božićnih paketića koje su deca iz Nemačke poslala svojim vršnjacima u Srbiji pronađeno je bačeno u Somboru.

Paketići su bačeni uz Veliki bački kanal u blizini Staparskog mosta, a Somborac Igor Boca objavio je fotografije praznih kutija i čestitki na društvenim mrežama.

On na Fejsbuku navodi da je reč o ispreturanim kutijama humanitarne pomoći dobijene od dece iz Nemačke kao poklon za Božić i Novu godinu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Za B92.net su u Opštini Sombor naveli da zasad nemaju više informacija o paketićima, ali da je sigurno da Grad i Opština sa njom nemaju nikakve veze.

Zasad nije poznato da li su stvari iz paketića zaista ukradene ili je u pitanju samo veliki nemar i prema darodavcima i prema životnoj okolini, odnosno da li je nakon otvaranja paketića neko samo odlučio da pobaca kutije, ukrasni papir i čestitke u kanal.

Kako prenosi portal SOinfo, policija je jutros na licu mesta utvrđivala okolnosti ovog slučaja.

Kako nam je rekao Mihael Plac iz kancelarije za ekonomski razvoj Grada, od sinoć zvaničnici pokušavaju da ustanove šta se zaista desilo. Zasad je poznato da pošiljka paketića nije išla ni preko Udruženja Nemaca "Gerhard", koje je ranije organizovalo ovakve pošiljke.

Prema saznanjima B92.net, paketići su upućeni somborskim đacima posredstvom lokalne Adventističke crkve, a SOinfo navodi sa u se organizacija i ustanove same prijavlijvale za preuzimanje poklona.

Policija se i dalje nije oglasila o ovom slučaju.

“Neko je pokrao poklone od dece za decu. To je velika sramota! To su možda i neki paketići u vidu pomoći deci slabijeg materijalnog stanja ovde u Srbiji. To mora izaći na videlo i neko zbog toga mora odgovarati”, navodi Boca za “Blic”.

Kaže i da su mu iz policije rekli da su im "vezane ruke".

“Nakon prijave došli su policajci kod mene da naprave službenu zabelešku. Sve sam im lepo ispričao i kada sam ih pitao šta će uraditi po tom pitanju, kratko su mi rekli: ‘Ne možemo mi ništa jer nije prijavljena krađa paketića. Da je neko prijavio krađu, odmah bi reagovali. Ovako, nema prijave, nema krađe’”, ističe Boca.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.