Ukradene lozinke sa 16 miliona nemačkih imejl naloga

Izvor: Studio B, 21.Jan.2014, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukradene lozinke sa 16 miliona nemačkih imejl naloga

Lozinke i drugi detalji sa naloga 16 miliona imejl korisnika u Nemačkoj su ukradeni, saopštila je nemačka Federalna kancelarija za bezbednost, prenosi britanski BBC.

Kako navodi ta kancelarija, prestupnici su inficirali kompjutere programom koji im je omogućio da prikupe imejl adrese i lozinke sa imejl naloga.

To nemačko bezbednosno telo nije reklo ništa o ostvarenom napretku u otkrivanju i hvatanju hakera. Kancelarija je otvorila veb sajt na kojem ljudi mogu da provere da li su bili žrtve krađe imejl podataka.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Žrtve hakera 16 miliona Nemaca

Izvor: RTS, 21.Jan.2014

Hakovana elektronska pošta 16 miliona korisnika u Nemačkoj. Nemačka Kancelarija za bezbednost postavila internet stranicu na kojoj korisnici mogu proveriti da li su žrtve napada...Hakeri su ukrali adrese i lozinke 16 miliona korisnika elektronske pošte u Nemačkoj, objavila je nemačka Državna...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.