Ukradene krune iz crkve u Požarevcu

Izvor: Radio 021, 19.Avg.2014, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukradene krune iz crkve u Požarevcu

Crkva Svetih arhangela Mihaila i Gavrila u Požarevcu opljačkana je danas, potvrđeno je u policiji.

Pokradeno je više predmeta, a moguće je da je ukraden i novac od dobrovoljnih priloga.

Kako navode u policiji, u sabornoj crkvi su ukradene četiri krune za venčanje, "mitra" – vladičina kruna, dva krsta i po jedan manji krst i lančić za krštenje dece.

Obijeni su katanci na kutijama sa dobrovoljnim prilozima. Međutim, u crkvi nisu mogli kažu koliko je tačno novca bilo u njima.

Uviđaj je izvršen jutros, a policija radi na rasvetljavanju krivičnog dela.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DNO: Ukradena vladikina kruna iz crkve u Požarevcu!

Izvor: Telegraf.rs, 19.Avg.2014

Kako navode u policiji, u sabornoj crkvi su ukradene četiri krune za venčanje, „mitra“ – vladikina kruna, dva krsta i po jedan manji krst i lančić za krštenje dece ..Crkva Svetih arhangela Mihajla i Gavrila u Požarevcu opljačkana je danas, potvrđeno je u policiji, a objavio je “Blic”...Pokradeno...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.