Izvor: B92, 27.Avg.2010, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukoro istraga protiv Bojovića

Beograd -- Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal trebalo bi uskoro da podnese zahtev za sprovođenje istrage protiv Luke Bojovića , piše Politika.

Istraga protiv njega bi trebalo da bude pokrenuta zbog sumnje da je učestvovao i naredio nekoliko ubistava u Beogradu.

Zahtev će po podnošenju biti dostavljen istražnom sudiji Specijalnog suda koji bi, ukoliko se Bojović ne odazove pozivu, mogao da naloži raspisivanje poternice za njim.

Zahtevom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za sprovođenje istrage Bojović će se, prema nezvaničnim informacijama, teretiti za ubistvo Branka Jevtovića Jorge, pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Prema istim informacijama, „inicijalna kapisla” za podnošenje zahteva bila je izjava koju je Sretko Kalinić u zagrebačkoj bolnici, u kojoj se nalazio po hapšenju, dao zameniku srpskog tužioca za organizovani kriminal.

Bojoviću, inače, ovo neće biti prvo pojavljivanje pred sudom. Zbog optužbi za nedozvoljeno posedovanje oružja i falsifikovanje dokumenata, 2007. godine, odgovarao je pred tadašnjim Okružnim sudom u Beogradu. Odlukom sudskog veća ovog suda, Bojović je osuđen na godinu i po dana zatvora.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uskoro istraga protiv Bojovića

Izvor: Šumadija Press, 27.Avg.2010

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal trebalo bi uskoro da podnese zahtev za sprovođenje istrage protiv Luke Bojovića , piše Politika.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.