Uklonjeni grafiti sa turbeta

Izvor: B92, 16.Nov.2013, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uklonjeni grafiti sa turbeta

Beograd -- JKP Gradska čistoća saopštilo da je ponovo uklonilo uvredljive poruke koje su nepoznati vandali ispisali na spomeniku - Šejh Mustafa Pašinom turbetu.

Kako je navedeno, prethodne noći nepoznati počinioci ponovo su ispisali uvredljive poruke na spomeniku, a "Čistoćine" ekipe su ih, po nalogu Sekeretarijata za inspekcijske poslove, tokom dana uklonile i očistile oko četiri kvadrata ispisane površine.

Prvi put je u četvrtak oprano oko 50 kvadrata zida i uklonjeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su grafiti koji su oskrnavili spomenik, a u saopštenju je navedeno da je sama akcija čišćenja koštala Beograđane približno 50 hiljada dinara.

Iz JKP Gradska čistoć su apelovali na sugrađane da nadležnim službama prijave ako imaju bilo kakve informacije o počiniocima kako bi im se stalo na put ističući da nepoznati vandali ne samo da uništavaju kulturno-istorijsko dobro Beograda već pričinjavaju i veliku materijalnu štetu koju nadoknđuju svi Beograđani.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.