Uklonjena metalna ograda ka sporednom ulazu u opštinsku zgradu u Zvečanu VIDEO

Izvor: B92, 01.Jul.2023, 19:17

Uklonjena metalna ograda ka sporednom ulazu u opštinsku zgradu u Zvečanu VIDEO

Zvečan -- Metalna ograda koja je sa bodljikavom žicom bila postavljena oko opštinske zgrade u Zvečanu delimično je uklonjena, i to sa sporednog ulaza u ovaj objekat.

Kako javlja reporter Kosovo onlajn, delimično uklanjanje ograde olakšavajuća je okolnost za meštane Zvečana koji žive u stambenim objektima koji se nalaze tik uz opštinsku zgradu, jer sada lakše mogu da se kreću i ulaze i izlaze iz svojih domova.

Prošlo je više od mesec dana od kada su vojnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kfora postavili barikade u vidu metalnih ograda i bodljikave žice u krugu oko zgrade opštine, a nakon što su Srbi 29. maja započeli mirne proteste zbog upada kosovskih specijalaca i nametanja nelegitimnih albanskih gradonačelnika, izabranih na izborima na kojima je izlaznost bila oko 3,5 odsto i koje su Srbi bojkotovali.

U Zvečanu opštinsku zgradu obezbeđuje turski kontigent Kfora koji je nedavno stigao na sever Kosova, u skladu sa odlukom NATO da pojača prisustvo nakon izbijanja krize. Mirni protesti Srba na severu ušli su u 34. dan, a ispred opštinskih zgrada u Zvečanu i Leposaviću okupljeni su odlučni da ne odustaju od svojih zahteva, među kojima je i taj da se na slobodu puste Srbi koji su uhapšeni prethodnih nedelja, neretko uz nepotrebnu i prekomernu upotrebu sile.

U opštinskoj zgradi u Leposaviću i dalje su kosovski specijalci i novi gradonačelnik Ljuljzim Hetemi koji je na izborima 23. aprila izabran sa samo 100 glasova Na platou ispred zgrade su vojnici mađarskog Kfora, koje od građana koji protestuju deli metalna ograda i parkirani džipovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.