Uklonili ogradu! Opet radi Horgoš 1 (VIDEO)

Izvor: Mondo, 20.Sep.2015, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uklonili ogradu! Opet radi Horgoš 1 (VIDEO)

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske, Nebojša Stefanović i Šandor Pinter otvorili su danas granični prelaz Horgoš 1, ocenivši da su prioriteti u odnosima dve zemlje olakšavanje međunarodnog transporta i ekonomska saradnja.

Foto: MUP

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, Stefanović je tom prilikom kazao da ponovno otvaranje graničnog prelaza potvrđuje da su Mađarska i Srbija dobri susedi ali i da pokazuje rešenost da "u kritičnim vremenima, odgovorne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << države umeju da upravljaju ovakvim krizama".

Stefanović je istakao da je postignut dogovor sa mađarskom stranom da se situacija na graničnom prelazu stavi pod punu kontrolu, što će kako je naveo, omogućiti da se na prelazu Horgoš 2 vrši kompletna registracija svih migranata.

"Na Horgošu 1 će biti olakšan putnički i robni saobraćaj", kazao je Stefanović i zahvalio ministru unutrašnjih poslova Mađarske Šandoru Pinteru na "brzoj rekaciji i dobroj komunikaciji".

U saopštenju se dodaje da je Pinter ocenio da vanredne situacije zahtevaju vanredna rešenja.

"Pritisak koji dve zemlje trpe zbog migranata uslovio je vanrednu situaciju, a u saradnji sa Stefanovićem i srpskom Vladom, pronašli smo zajedničko rešenje", kazao je Pinter.

On je dodao da su Srbija i Mađarska kroz situaciju sa migrantima dokazale da su prijateljske zemlje i da će to dalje unaprediti njihove odnose.

Prelaz Horgoš 1, na srpsko-mađarskoj granici, bio je zatvoren od 17. septembra zbog velikog priliva izbeglica sa Bliskog istoka i iz Afike, i njihovog zadržavanja na tom prostoru.

(Kraj) mkš/div

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.