Izvor: S media, 07.Feb.2012, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uklanjanje ledenica obavezno - kazne i do milion dinara

Iz gradskog sekretarijata za inspekcijske poslove podsećaju na obavezu da se obavezno uklanjaju ledenice sa krovova i isturenih delova zgrada.

Povređena žena u centru Beograda

Uspešno evakuisana povređena žena

Beograđanka se jutros zamalo porodila u taksiju

Odlukom o komunalnom redu propisano je, da je sa krova i drugih spoljnih delova zgrade koja se graniči sa javnom saobraćajnom površinom ili saobraćajnom površinom u javnom korišćenju, vlasnik, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << odnosno korisnik zgrade dužan da uklanja ledenice radi sprečavanja i otklanjanja opasnosti za život i zdravlje ljudi i bezbednosti dobara i okoline. Za uklanjanje ledenica sa krovova zgrada i drugih zajedničkih spoljnih delova zgrade, odgovorni su svi vlasnici stanova i drugih posebnih delova zgrade, odnosno zakupci stanova u državnoj svojini i svi korisnici posebnih delova zgrade u državnoj svojini.

Za [b]uklanjanje ledenica sa spoljnog dela zgrade[/b] koji je u sastavu određenog stana ili drugog posebnog dela zgrade, a koji je dostupan za uklanjanje, odgovoran je vlasnik, odnosno korisnik tog dela zgrade. U slučaju da nije moguće uklanjanje ledenica sa zgrade, ova lica dužna su da blagovremeno postave oznake upozorenja na opasnost od obrušavanja ledenica, kao i odgovarajuće zapreke radi obilaženja ugroženih delova površine.

Komunalni inpektor ili komunalni policajac može na licu mesta kazniti fizičko lice sa 5.000 dinara ili preduzetnika sa 20.000 dinara, ukoliko utvrdi da oni ne poštuju odredbe pomenute odluke.

Ako građani ne plate na licu mesta, komunalni inspektor ima pravo da napiše prekršajnu prijavu na osnovu koje pravnom licu sledi kazna od 50.000 do milion dinara.

(Agencije)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.