Izvor: Nezavisne Novine, 01.Sep.2017, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukiselite krastavce po provjerenom receptu

Vrijeme pripremanja zimnice je u punom jeku a danas vam donosimo smjernice da što bolje ukiselite krastavce. Kiseljenje krastavaca krajnje je jednostavno. Potrebni su vam kornišon krastavci – što sitniji to bolji.

Dobro ih operite, posušite krpom, i složite u staklenke podjednake visine. Odaberite manje staklenke tako da se nakon otvaranja brzo potroše.

Ugurajte ih što više u svaku staklenku, tako da poslije ne “plivaju” u kiselini.

U staklenke >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sa krastavcima možete dodati još i po nekoliko zrna bibera i grančicu kopra. Nakon što ste napunili staklenke, pripremite kiselu smjesu alkoholnog sirćeta..

Kod krastavaca ova smjesa može biti i blaža i to po ovom receptu:

Ukoliko vam smeta šećer u zimnici, nije ga nužno dodati.

Svaku staklenku napunite hladnom smjesom sirćeta do vrha, pustite da odstoji pola sata, pa ako je potrebno nadolijte još kiseline.

Zatvorite dobro poklopcem s navojem.

Na dno većeg lonca stavite kuhinjsku krpu, na nju stavite staklenke pa dolijte hladne vode do dvije trećine visine staklenki.

Stavite na vatru pa kuhajte dok vode ne proključa. Tada zagasite i ostavite staklene da se ohlade u vodi. Kad se ohlade obirišite ih i spremite u špaiz.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.