Ukinuto rešenje o deportaciji sveštenika SPC

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2012, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuto rešenje o deportaciji sveštenika SPC

PODGORICA -

Upravni sud u Podgorici poništio je odluku crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova da iz Crne Gore deportuje sveštenika Sinišu Smiljića zbog toga što nije imao dozvolu za boravak u Crnoj Gori, javljaju podgorički mediji.

Smiljić, koji je službovao na Svetom Stefanu, deportovan je u Bosnu i Hercegovinu, kao njen državljanin, krajem juna 2011. Godine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore je pre godinu dana sprovelo akciju provere legalnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << boravka stranih državljana u manastirima Srpske pravoslavne crkve i tada je, kako je saopšteno, utvrdilo da veći broj osoba nema dozvolu za boravak u Crnoj Gori.

Prema nalazu Upravnog suda, u slučaju sveštenika Smiljića nije tačno utvrđeno činjenično stanje, pogrešno je primenjeno materijalno pravo i prekršena su pravila postupka.

Na rešenje MUP-a Crne Gore o proterivanju Smiljića, Upravnom sudu se žalila Mitropolija Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.