Ukinuta presuda za atentat na Draškovića

Izvor: RTS, 08.Avg.2013, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta presuda za atentat na Draškovića

Ukinuta presuda kojom je troje bivših čelnika DB-a osuđeno za pomaganje u atentatu na lidera SPO-a Vuka Draškovića u Budvi. Vuk Drašković nije iznenađen odlukom, ali je razočaran.

Apelacioni sud ukinuo je presudu kojom je troje bivših čelnika Državne bezbednosti osuđeno za pomaganje u atentatu na lidera Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića u Budvi.

Sudsko veće Apelacionog suda prihvatilo je u maju ove godine žalbe advokata osuđenih, i odlučilo da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se ceo predmet vrati na ponovno suđenje.

"Žalbena presuda je nejasna i nerazumljiva, nepotpuna, protivrečna sama sebi i razlozima datim u obrazloženju. Postoji znatna protivrečnost između onog što se u radnjama presude navodi o utvrđenom činjeničnom stanju i samog činjeničnog stanja", naveo je Sud.

Odluku Apelaciong suda Vuk Drašković dočekao je u Budvi.

"Evo me u Budvi na mestu zločina, gde sam, sudeći prema presudi Apelaciong suda, pre 13 godina organizovao atentat na sebe samoga. To nije presuda, to je ruganje pravdi koje je izvršeno u režiji upravo DB-a", kaže Drašković.

Presudom Višeg suda u Beogradu od 18. juna prošle godine bivši načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić bio je osuđen na osam, a nekadašnji načelnici Trećeg i Šestog odeljenja beogradskog centra DB, Stevan Basta i Ratko Romić, na po sedam godina robije.

U prvostepenoj presudi beogradski Viši sud utvrdio je da su optuženi pratili Draškovića, fotografisali njegovu kuću i album sa tim fotografijama posredno predali atentatorima - pripadnicima nekadašnje Jedinice za specijalne operacije koje je, pre osam godina, Specijalni sud, zbog tog zločina, osudio na višedecenijske kazne zatvora.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ukinuta presuda za pomaganje atentata na Vuka Draškovića

Izvor: Kurir, 08.Avg.2013

Sud je utvrdio niz povreda krivičnog postupka. Činjenično stanje nepotpuno je utvrđeno, zbog čega se nije mogla ispitati prvostepena presuda i došlo je do pogrešne primene zakona, rečeno je u sudu..BEOGRAD - Apelacioni sud ukinuo je presudu kojom je troje bivših čelnika Državne bezbednosti...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.