Ukinuta presuda bivšem vozaču Vlade

Izvor: RTS, 03.Mar.2012, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta presuda bivšem vozaču Vlade

Željku Golu, bivšem vozaču Vlade Srbije, koji je osuđen na tri godine zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo jedan motociklista, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je bivši vozač Vlade Srbije Željko Gole osuđen na tri godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo jedan motociklista.

Presuda Višeg suda od 17. februara 2011. godine je ukinuta i predmet je vraćen >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na ponovno suđenje, saopšteno je na sajtu Apelacionog suda.

Apelacioni sud je uvažio žalbu okrivljenog i njegovog branioca na presudu Višeg suda, jer kako je objavljeno, nisu navedeni jasni i potpuni razlozi o odlučnim činjenicama zbog čega se presuda sa sigurnošću ne može ispitati.

Viši sud je ranije osudio bivšeg vozača Vlade Srbije na tri godine zatvora zbog toga što je 9. juna 2009. godine u Beogradu, vozeći pijan, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo motociklista Marko Đorđević.

Gole je bio vozač u kabinetu potpredsednika Vlade Srbije Jovana Krkobabića i posle nesreće je dobio otkaz. Nesreća se desila na Pančevačkom mostu.

Viši sud u Beogradu izrekao mu je ranije i zabranu od tri godine upravljanja motornim vozilom B kategorije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.