Ukida se pritvor Đuraškoviću?

Izvor: B92, 13.Avg.2013, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukida se pritvor Đuraškoviću?

Beograd -- Apelacioni sud je ukinuo pritvor Milu Đuraškoviću i vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, rekao je za B92 njegov branilac Zoran Ateljević.

Kako nam je rekao, on je uputio žalbu Apelacionom sudu smatrajući da nema razloga za određivanje pritvora njegovom klijentu, posebno imajući u vidu da su svi ostali koji su uhapšeni zbog sumnje u malverzacije sa privatizacijama putarskih preduzeća van zatvora.

Apelacioni sud je takav zahtev prihvatio, ukinuo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rešenje prvostepenog suda o pritvoru i vratio na ponovno odlučivanje sudiji posebog odeljenja Višeg suda Beograda za organizovani kriminal.

Podsetimo, Miroslav Mišković, koji se takođe sumnjiči da je umešan u malverzacije prilikom privatizacija putarskih preduzeća, pušten je iz pritvora krajem juna.

Pre nego što je pušten da se brani sa slobode, za šta su se stekli uslovi kada je njegova kompanija Delta holding uplatila 12 miliona evra jemstva, Mišković je iz pritvora bio odveden u Specijalni sud, u kome je dao izjavu da se neće kriti.

Marko Mišković je u aprilu pušten iz zatvora i trenutno je u kućnom pritvoru.

Optužnicu protiv Miškovića, njegovog sina Marka, Mila Đuraškovića i još osam osoba Tužilaštvo za organizovani kriminal je podiglo 9. maja zbog mahinacija i izvlačenja novca iz putarskih preduzeća.

6. juna je tu optužnicu potvrdio sud, ali su zatim usledile žalbe Miškovićevih branilaca.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ukida se pritvor Đuraškoviću?

Izvor: Akter, 13.Avg.2013

"Apelacioni sud je ukinuo pritvor Milu Đuraškoviću i vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje", rekao njegov branilac Zoran Ateljević

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.