Ukida se porez na mobilnu telefoniju?

Izvor: RTS, 06.Dec.2009, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukida se porez na mobilnu telefoniju?

Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić očekuje da će dodatni porez na upotrebu mobilne telefonije od 10 odsto biti ukinut u 2010. godini.

Iz Ministarstva telekomunikacije očekuju da će dodatni porez na upotrebu mobilne telefonije od 10 odsto biti ukinut u 2010. godini.

"Ako budžetski prilivi ne budu smanjeni kao što je to bilo u proteklom periodu, nadamo se da će ubrzo doći do ukidanja poreza", rekla je ministarka za telekomunikacije Jasna Matić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Matićeva je ocenila da se već vidi da kriza popušta i da neke antikrizne mere mogu da se eliminišu.

Prema njenim rečima, Ministarstvo telekomunikacija ima uveravanja iz ostalih ministarstava da će, čim to bude moguće, porez biti ukinut.

Prema njenim rečima, uvođenje dodatnog poreza na mobilnu telefoniju nije dobro za industriju, dovodi do smanjenja investicija i stopa rasta u sektoru telekomunikacija.

"To je sektor koji podržava sve druge i bez dobrih komunikacija nijedan da sektor u Srbiji ne može da funkcioniše", rekla je Matićeva.

Vlada Srbije je u junu uvela porez na mobilnu telefoniju od 10 odsto u okviru mera za smanjenje budžetskog deficita pri rebalasnu budžeta.

Nastavak te mere predviđen je i budžetom za 2010. godinu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.